Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mate vcelku pravdu, ale s timhle ne:

Při ohlédnutí na loňské jaro, si každý zajisté vzpomene na okamžik, kdy vláda nekompromisně zavřela hranice České republiky s tím, že nikdo nesmí do země vstoupit nebo z ní vycestovat.

Zdroj: https://ranusova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766293

Vlada totiz nezavrela hranice pro pendlery, ridice kamionu a dalsi. Takze to bylo polovicate reseni vcelku dost k nicemu. Ale vzhledem k nasi zavislosti na Nemecku asi Mutti zadupala a Babis nechal pendlery jezdit do Nemecka dal, protoze se bez nich jejich zdravotnictvi neobejde. A co na tom, ze prave tito lide byvaji zacto nakazeni a prinaseji to sebou zpet do CR, ze?

A vlada udelala stejnou nesmyslnou chybu jako starosta Wuhanu, ktery s 5 hodinovym predstihem ohlasit uzavreni Wuhanu, takze mezi pul milionem a milionem lidi z nej stihlo utect. Vlada se z toho "poucila" a povinnost jit do karanteny pro prijezdu z Italie oznamila s dvoudennim predstihem, takze lide tam zustavali do posledniho momentu, jen aby si zalyzovali a stihli to do pulnoci na hranici. Skvela prace. :-P

1 0
možnosti

Já to vnímám stejně jako Vy.R^V

1 0
možnosti

My totiž máme smůlu, že přes naše hranice se dvakrát přeženou kamiony z celé Evropy a já věřím, že i z Afriky. To samé je i s nákladními vlaky...tak se nedivím, že se s nimi vozí i viry. Dá se to přirovnat k invazi komárů, kteří zjistili, že převoz z teplých mořských krajů je levnější v kolech aut. A pak, že je ta zvířena hloupá.

0 0
možnosti

Ano, vlada je neschopna. To komunisti by si dokazali poradit. U nas v padesatych letech ve skole vypukla zloutenka, teda spis se projevila u par spoluzaku. Prisel skolni lekar a do vsech zaku napichal nejake injekce. Pak prijela snad hygienicka sluzba ci jak se to jmenovalo a celou skolu a domky nemocnych zaku vysmrdela nejakou karbolkou. A protoze po to "ockovani" onemocnela vic nez polovina skoly, byla vysmrdena snad cela tehdejsi Praha 13 a musela do karanteny.

4 0
možnosti

není to v cestovaní, ale jak se při cestovaní člověk chová. tak se muže nakazit jak v česku tak v Australii

1 1
možnosti

J24a38n 96R44á20ž

24. 2. 2021 17:40

Letadlo je inkubátor virové nákazy. Zvláště při delší cestě nemůžete mít nasazený respirátor pořád a jeden nakažený může prostřednictvim větrání nakazit klidně celé letadlo. A to nemluvím o rizicích při mezipřistání nebo během přestupu na jiný spoj.

5 0
možnosti

Ještě účinnější by bylo všechny lidi zavřít doma. To by bylo ještě jistější...

0 0
možnosti

Problém je především v tom, že jsme se sami chytili do pasti osobních svobod a lidských práv ad absurdum. Jakékoliv opatření, které by bylo opravdu účinné, bude okamžitě torpédováno nějakou žalobou a soudem zrušeno, a opatření, na kterém by se našel konsenzus a prošlo by i přes soudy, zase nebude dostatečně účinné. Tak jsme si to nastavili a teď se holt divíme, že je z toho průšvih a nemůžeme se hnout z místa.

Pokud někdo chce odjet do zahraničí a oni ho tam pustí, tak my ho zadržet nemůžeme (to by byla totalita ze strany vládnoucí moci), nenechat ho přicestovat může do vlastní země jen protistrana. Pokud se dotyční potom chtějí vrátit, tak je pustit nazpět musíme, nemůžeme nevpustit vlastní občany do země (bohužel, i kdyby měli dýmějový mor). Tady jim sice můžeme po vpuštění nařídit karanténu, ale ta je z jejich strany víceméně dobrovolná, pokud se rozhodnou ji nedodržovat, nic moc se jim nestane, cokoliv jiného by byla opět totalita a první soud by to shodil jako neústavní. Jinde to tak nemají. Např. v Kanadě jsou podobní lidé neustále kontrolováni policií telefonicky (i 10x denně) i osobními návštěvami doma, policisté chtějí vidět osobně všechny členy včetně dětí, zda jsou opravdu doma a nikde necourají, za porušení hrozí drakonické pokuty, detence ve státním zařízení, případně vězení. No zavést tohle u nás??? Když je problém už i jen domácí výuka ve školách?

9 2
možnosti

Tvrdá opatření až po úplný lock down se dají dělat de lege. Jenže to by tahle vláda nesměla být vládou chaotiků a populistů.;-)

1 0
možnosti
Foto

To je smutný příběh. Nejen, že mladí se už nedokáži vyrovnat se se státní propagandou. Oni už ji i sami šíří...

7 0
možnosti

Ale ne...bohužel tentokrát jste vedle jako jedle;-€

0 0
možnosti
Foto

J72a25n 22Š25i90k

24. 2. 2021 15:03

Nemusíme nic zavírat, ostatní se zavřeli před námi. Což je důsledek našeho ukazování prstem na druhé. Za všechno může netopýr, Číňan, Ital, Bill Gates, CIA, Babiš, vždycky si někoho najdeme. Ale my Češi ne, my za nic nemůžeme. Ono by úplně stačilo mýt si ruce, nosit roušku, s horečkou nelézt mezi lidi a přemýšlet mozkem než jdu chlastat s deseti dalšími génii do garáže. Kdybychom dělali tyto zásadní věci, děti by byly ve škole, kadeřníci, divadla a hospody otevřené. Ale ono je jednodušší sedět, ukazovat a nadávat. Ano, máme co jsme chtěli, přesně tak!

14 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS