Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nikol, na Vase blogy jsem se dostal teprve dneska, chvilku mi to bude trvat, nez je vsechny poradne prectu a eventuelne zareaguji. Dekuji za zajimavy blog o meditaci, mozna se do toho na stara kolena;-) pustim. Mel jsem velmi stresove zamestnani, pred 19 lety jsem "vlezl do zdi" (tak se v zemi kde ziji rika syndromu vyhoreni, na nasem akutnim zdravotnickem oddeleni byl tehdy takovy binec, ze jeden kolega skoro zaroven dostal infarkt a dalsiho kolegu sklatila angina pectoris) a i kdyz jsem se z toho dostal a mohl posleze pokracovat ve stejnem zamestnani, tak to nechalo jiste nasledky, jichz se stale nemuzu poradne zbavit a mozna meditace by bylo reseni.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Meditace je velmi užitečná, zvláště pro ateisty, kteří se nemodlí (modlitba může člověku velmi pomáhat přenášet se přes různé starosti, neztrácet důvěru v zítřek apod.), ale mohou i při chvilkovém (a jde to provozovat i v práci nebo při nákupu) zamyšlení nacházet svou vnitřní rovnováhu (prospět tak sobě i svému okolí).

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Proč si myslíte, že meditace je víc než přemýšlení (o životě, o sobě) v klidu, tedy o samotě?

Meditace zní honosněji?

1 0
možnosti

Marie, meditace je naopak absence myšlení a přemýšlení. V tom je její jedinečnost a smysl. Napojení se na to, co je za nánosem přejatých názorů a vědomostí. S přemýšlením a rozjímáním nemá nic společného, to je - dejme tomu - kontemplace. Meditaci vřele doporučuji :-).

2 0
možnosti
Foto

První, čeho si všímám je, že slečna autorka píše píše podrobně /a zábavně/ o meditaci, ale ani slovo o Bohu a duši. Inu, "klipová generace", přes den buší do mobilu, večer do laptopu, sluchátka na uších. Není divu, že ti chytřejší z nich občas zatuší, že něco není v pořádku. Nekritizuji, prosím, také mám mobil i laptop, jen upozorňuji, že návrat z této mediální existence do reality je čím dál těžší a zmatenější.

Slečna píše o meditaci, ale ve skutečnosti objevila jen obyčejné myšlení. To máme po předcích, slečno. Odložte na pár dnů technologie a ono Vám to naskočí samo.

Ale meditace - toť modlitba svého druhu, předstoupení před Boha a pohlédnutí na sebe sama a své činy očima absolutní autority Křesťan, buddhista, židovský rabín tenhle dialog dobře znají. Bez víry v duši, která přežije smrt těla a bude pokračovat v existenci, nebude ale Vaše meditace i nadále ničím víc než vysedáváním na polštářku za 499 Kč.

0 1
možnosti

Rozdíl tu přeci jen je - když se modlíš, mluvíš ty. Když medituješ, mluví Bůh.

1 0
možnosti

Já bych odpověděl slovy klasika (Felix Holtzman): "No když tomu chcete věřit, co bych vám to vymlouval."

1 0
možnosti

A z jakého důvodu byste měl někomu něco vymlouvat, když evidentně nemáte ponětí o co se jedná? Meditace je součástí léčení nejtěžších (tzv. nevyléčitelných nemocí) - viz. např. prof. George Jelinek, MD.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, díky za článek. Doporučila byste nějakou první knížku pro úplného začátečníka, resp. teoretického adepta, který by chtěl nějak začít?

Díky.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS